Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a6fee927a8ea/
Українська правда
Київ

"Збережи старий Київ" вимагає відмовитися від будівництва храму на місці парку

29.07.2009  09:39

Громадська ініціатива "Збережи Старий Київ" вимагає від Української православної церкви Московського патріархату негайно відмовитися від будівництва найвищого собору на місці парку "Либідський".   

Про це йдеться в повідомленні громадської ініціативи.

За словами активістів, Київська міська державна адміністрація, а також центральні органи влади, в свою чергу, повинні не допустити незаконної забудови парку і притягти до відповідальності всіх винних у її підготовці.

"У вівторок Патріарх РПЦ Кирило відмовився спілкуватися з киянами, які виступають проти будівництва собору в Либідському парку Києва. Причини не пояснюються, проте вже з 9.00 парк та прилеглі тротуари були оточені щільним кільцем міліції та людей у цивільному", йдеться в повідомленні.

Незадовго до очікуваного приїзду Кирила група місцевих мешканців провела акцію протесту проти вирубки парку, під час якої були виламані дві секції паркану навколо будмайданчика.

Громадянська ініціатива "Збережи Старий Київ" нагадує: згідно з Генеральний планом розвитку Києва, територія парку спільного користування "Либідський" є зеленою зоною.

"Будь-яке будівництво на цій території, так само, як і видача дозволів на таке будівництво є незаконними і переслідуються, в тому числі кримінально.  ЗСК буде всіма можливими способами чинити опір знищенню парку "Либідський" і закликає всіх небайдужих громадян робити те ж саме", йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, УПЦ (МП) має намір до 2011 року збудувати найвищий а Європі храм Святого Воскресіння на місці парку "Либідський".

За словами прес-секретаря УПЦ (МП)Василя Анісімова, два роки тому церква отримала усі дозволи на будівництво.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.