"Збережи старий Київ" вимагає відмовитися від будівництва храму на місці парку


Громадська ініціатива "Збережи Старий Київ" вимагає від Української православної церкви Московського патріархату негайно відмовитися від будівництва найвищого собору на місці парку "Либідський".   

Про це йдеться в повідомленні громадської ініціативи.

За словами активістів, Київська міська державна адміністрація, а також центральні органи влади, в свою чергу, повинні не допустити незаконної забудови парку і притягти до відповідальності всіх винних у її підготовці.

"У вівторок Патріарх РПЦ Кирило відмовився спілкуватися з киянами, які виступають проти будівництва собору в Либідському парку Києва. Причини не пояснюються, проте вже з 9.00 парк та прилеглі тротуари були оточені щільним кільцем міліції та людей у цивільному", йдеться в повідомленні.

Незадовго до очікуваного приїзду Кирила група місцевих мешканців провела акцію протесту проти вирубки парку, під час якої були виламані дві секції паркану навколо будмайданчика.

Громадянська ініціатива "Збережи Старий Київ" нагадує: згідно з Генеральний планом розвитку Києва, територія парку спільного користування "Либідський" є зеленою зоною.

"Будь-яке будівництво на цій території, так само, як і видача дозволів на таке будівництво є незаконними і переслідуються, в тому числі кримінально.  ЗСК буде всіма можливими способами чинити опір знищенню парку "Либідський" і закликає всіх небайдужих громадян робити те ж саме", йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, УПЦ (МП) має намір до 2011 року збудувати найвищий а Європі храм Святого Воскресіння на місці парку "Либідський".

За словами прес-секретаря УПЦ (МП)Василя Анісімова, два роки тому церква отримала усі дозволи на будівництво.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ