За новими тарифами не заплатила навіть половина киян


Станом на 23 липня лише 40% киян заплатили за отримані у червні комунальні послуги.

Про це заявив в.о. директора КП "Головний інформаційно-розрахунковий центр" КМДА Станіслав Каплуненко, повідомляє УНІАН.

За його даними, для порівняння, 23 червня за комунальні послуги, надані в травні, заплатили близько 80% киян.

"Якщо в цифрах, то це було 147 мільйонів гривень, зараз - 128 мільйонів гривень. Тобто, на 20 мільйонів гривень менше, ніж у червні. Але це враховуючи нові тарифи", - сказав Каплуненко.

Він наголосив, що здійснення розрахунків почало знижуватися після 17 липня, коли уряд призупинив дію розпоряджень КМДА про введення нових підвищених тарифів.

"Після 17 липня вже надійшли 157 тисяч квитанцій, які виправлені...Тобто половина квитанцій, які вже сплачено, вони були по старих тарифах, або квитанції, в яких сплачено тільки за електроенергію і не сплачено за воду чи опалення", - додав Каплуненко.

Він заявив, що у такій ситуації серед підприємств, які надають послуги киянам, найбільших збитків зазнають перевізники сміття.

"На сьогодні житлові організації вже заборгували перевізникам сміття 40 мільйонів гривень - це до 1 червня, ще за старими тарифами", - сказав Каплуненко.

Також він додав, що окрім припинення вивезення сміття, столичним жителям загрожує зупинка ліфтів у будинках.

Каплуненко наголосив, що "тарифну проблему" потрібно вирішувати якнайшвидше, бо "якщо не будуть вчасно виставлені квитанції для здійснення плати за ЖКП у серпні, то далі обслуговувати наші будинки буде нікому".

Він заявив, що наразі в ГІОЦ не йде мова про перерахунок коштів за сплачені за червень послуги. За словами Каплуненка, постанова Кабміну лише призупиняє дію розпоряджень про тарифи, але там не йдеться про перерахунок коштів.

Як відомо, 6 липня Шевченківський райсуд зупинено дію розпоряджень КМДА про підвищення тарифів на компослуги для населення і юридичний осіб із 1 червня.

Відповідне рішення про зупинення дії розпоряджень КМДА прийняв уряд на своєму засіданні 17 липня.

27 липня апеляційний адміністративний суд Києва скасував ухвалу Шевченківського суду, якою було зупинено дію розпоряджень КМДА про підвищення тарифів на компослуги.

Станом на 21 липня лише 20 % киян заплатили за новими тарифами за надані послуги житлово-комунального господарства. Про це заявив начальник Головного управляння житлового господарства КМДА Володимир Стороженко. Тоді ж він говорив, що у випадку скасування підвищених тарифів судом або президентом, мерія здійснить перерахунок коштів для всіх, хто заплатили за новими тарифами, у наступному місяці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ