У Кличка кажуть, що "тарифна війна" ще не програна


Ухвала Київського апеляційного адміністративного суду від 27 липня не поновлює тарифи Черновецкого, оскільки ухвала - лише проміжне рішення суду до розгляду справи по суті.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Блоку Кличка.

"Тарифна війна киянами не програна, як вважають в мерії. У силі залишається розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 липня, яким дію розпоряджень про підвищення тарифів зупинено", - заявили в Блоці Кличка.

Тому, за словами депутатів платити потрібно виключно за старими тарифами.

"Разом з тим, Ухвала Київського апеляційного адміністративного суду від 27 липня прийнята з порушенням норм Кодексу адміністративного судочинства. Адже у відповідності до процесуального законодавства, Шевченківським судом було визначено вищу інстанцію, до якої можна було оскаржити ухвалу. Такою інстанцією був Апеляційний суд Києва, але аж ніяк не КААС", йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

За словами депутатів, для оскарження ухвали до іншого суду, КМДА мала спочатку звернутись до Окружного адміністративного суду столиці аби той виніс рішення щодо підсудності справи, а тільки потім оскаржувати власне ухвалу.

"Вражаюча оперативність при прийнятті рішення (20 календарних днів), порушення процесуального законодавства показали - рішення суду є товаром. Разом з тим ця ухвала   остаточно поховала спроби Леоніда Черновецького зіпхнути підвищення тарифів на Кабмін", йдеться в повідомленні.

Крім того, у Блоці Кличка наголошують, що "громадський супротив в цій тарифній війні набирає обертів: кияни не визнають нові тарифи, приєднуються до позовної заяви Віталія Кличка".

За словами депутатів, Київська міська державна адміністрація зі свого боку свідомо затягує час розгляду справи щодо тарифів.

Як відомо, 27 липня прес-служба КМДА повідомила, що Апеляційний адміністративний суд скасував ухвалу Шевченківського райсуду, якою було зупинено дію розпоряджень Київської міської адміністрації про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у Києві.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ