Парад на Майдані в День незалежності буде без військової техніки


Цьогорічний парад до дня Незалежності у Києві відбуватиметься без застосування військової техніки.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, 24 серпня о 10.00 розпочнеться проходження військовослужбовців центральною вулицею столиці, Колону очолюватимуть прапороносці і барабанщики. За ними пройдуть курсанти і офіцери військових вищих навчальних закладів.

Буде на центральній вулиці столиці і військова техніку.Однак, як відзначає "Газета по-київськи", їздити вона не буде. Натомість від Майдану до Європейської площі виставлять близько 20 бойових машин, а спеціальний інструктор розповість про вражаючі можливості найновішої української техніки - бронетранспортерів і танка "Оплот".

Завершить урочисте проходження Хрещатиком батальйон Київського військового ліцею ім. Івана Богуна та зведений військовий оркестр.

О 22.00 в Києві, Севастополі, Одесі, Керчі, Вінниці, Львові, Житомирі, Рівному і Дніпропетровську будуть проведені святкові феєрверки.

Як відомо, цього року Кабінет міністрів виділив 15 мільйонів гривень на святкування Дня незалежності в Києві.

Минулого року на центральні вулиці столиці вивели не лише солдатів, а й величезну кількість військової техніки. Зокрема, у параді взяли участь більше 140 одиниць наземної техніки (танки, бронетранспортери, катюші), 30 літаків і близько 3 тисяч солдат. Щоправда, таке видовище влетіло в копійку і коштувало країні 75 мільйонів гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ