У Черновецького кажуть, що майже 40% вчителів можуть сміливо йти до дітей


Станом на кінець липня близько  40% працівників загальноосвітніх навчальних закладів Києва пройшли обов'язкові профілактичні медичні огляди.

Про це заявила начальник Головного управління охорони здоров'я КМДА Людмила Качурова, повідомляє прес-служба Київської адміністрації.

"Станом на сьогодні відсоток проведених оглядів освітян становить близько 40%. Згідно з планами-графіками проходження обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників закладів освіти, наступна частина оглядів розпочнеться в серпні-вересні 2009 року", -  сказала Качурова.

За її словами, обов'язкові медогляди працівників бюджетних установ та організацій проводяться за рахунок коштів відповідного закладу охорони здоров'я.

У разі відсутності в лікувально-профілактичному закладі можливості проведення окремих видів досліджень, які є складовою частиною обов'язкових профілактичних медичних оглядів, дослідження можуть проводитися державною санітарно-епідеміологічною службою на підставі укладених угод з цим закладом.

За офіційними даними, в Києві працюють 22 тисячі 866 працівників дошкільних навчальних закладів та 34 тисячі 422 працівники загальноосвітніх навчальних закладів.

За словами Качурової, навантаження на лікувально-профілактичні заклади по проведенню медоглядів в розрізі районів столиці нерівномірне і корелює з місцем розташування району та віковим складом населення.

"Так, скажімо, в Печерському районі Києва профілактичним медичним оглядам підлягає 1 тисяча 605 працівників 18-ти загальноосвітніх навчальних закладів та 1 тисяча 222 працівники 24-х дошкільних навчальних закладів. Тоді як в Дарницькому районі оглядам підлягає 4 тисячі 950 працівників 33-х загальноосвітніх навчальних закладів та 3 тисячі 450 працівників 49-ти дошкільних навчальних закладів", - наголосила Качурова.

Персональна відповідальність за якість проведення профілактичних медичних оглядів освітян покладена на головних лікарів лікувально-профілактичних закладів, що забезпечують їх проведення.

Контроль за дотриманням графіків проведення вищезазначених медоглядів покладена на органи освіти.

Як відомо, раніше фракція БЮТ у Київраді заявляла, що столичні вчителі не зможуть вийти на роботу 1 вересня у зв'язку з тим, що у Києва немає грошей на проведення медоглядів.

За словами бютівця Олексія Давиденка, що мова йде про 34,5 тисячі педагогів в 10 районах столиці, які обов'язково щороку повинні проходити аналізи на кишкові інфекції та золотистий стафілокок.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ