З Контрактової площі приберуть кіоски і трамвай



Фото lionking.ru
Київська міська державна адміністрація має намір реконструювати Контрактову площу й вулицю Сагайдачного в Подільському районі.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" сказав виконуючий обов'язки начальника Головного управління містобудування, архітектури й дизайну міського середовища Сергій Броневицький.

За його словами, зараз управління  готує на підпис мерові відповідне розпорядження про реконструкцію Контрактової площі.

У рамках реконструкції площі управління планує відтворити весь комплекс будинків Контрактового будинку за проектом шотландського архітектора Вільяма Гесте. Загальна площа відновленого будинку орієнтовно становитиме 20 тисяч кв. метрів.

У рамках реконструкції з площі планується забрати кіоски, трамвайні шляхи й зупинки, замінити бруківку біля Києво-Могилянської академії, а також озеленити сквер і спорудити будинок магістрату загальною площею 1,5 тисячі кв. метрів для проведення офіційних прийомів.

Реконструкція вулиці Сагайдачного буде припускати реставрацію фасадів будинків з можливим добудуванням мансардних поверхів.

Броневицький не назвав можливі строки й вартість реконструкції площі, пославшись на відсутність проекту. Однак він припустив, що реконструкцію можливо провести за рахунок інвестора, який буде відібраний для відтворення будинку Гесте.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ