Суд над активістами не відбувся. Суддя не прийшла


Заплановане на понеділок засідання суду по кримінальній справі щодо активістів громадської ініціативи "Збережи старий Київ" не відбулося.

О 9.30 близько 60 учасників "Збережемо старий Київ" і студентської профспілки "Пряма дія" зібралися перед будинком Солом'янського райсуду, в якому мало проходити слухання справи, з вимогою припинити переслідування братів Андрія і Сергія Мовчанів, пише "Комерсант".

Засідання суду було призначене на 10.00, але так і не розпочалося. Оскільки суддя Оксана Криворот, у віданні якої знаходиться справа братів Мовчанів, на нього не з'явилася.

За словами адвоката обвинувачуваних Наталі Алпатьєвої, у секретаріаті суду їй пояснили, що суддя виїхала на нараду у відділення суду, розташоване за іншою адресою.

Однак один зі співробітників суду повідомив виданню, що бачив Криворот у будинку під час акції протесту.

Довідавшись про скасування засідання, учасники акції провели під будівлею суду ще півгодини і розійшлись.

Як відомо, 6 червня 2008 року громадська ініціатива "Збережемо старий Київ" проводила акцію протесту проти будівництва храмового комплексу у парку по вулиці Уманській.

Раніше жителі прилеглих будинків неодноразово опротестовували відповідне рішення Київради про виділення землі, і воно було визнано прокуратурою Києва незаконним.

Однак, незважаючи на це, будівництво продовжувалося. Активісти разом з місцевими жителями демонтували паркан навколо будівництва. А вже за півгодини після закінчення акції її учасники Андрій і Сергій Мовчани були затримані співробітниками міліції.

Через кілька місяців Солом'янське районне управління МВС у Києві порушило проти них кримінальну справу за "хуліганські дії, вчинені групою осіб".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ