Пасажири скаржаться, що не можна порушувати правила користування метро


Протягом І півріччя 2009 року до Київського метрополітену надійшло 1437 звернень від громадян, з яких -  1340 заяв, 12 скарг та 85 подяк працівникам станцій.

Традиційно, чимало звернень надійшло від пасажирів на незадовільне обслуговування на станціях метрополітену, повідомляє прес-служба метро.

У більшості випадків пасажири скаржилися на те, що їм, по суті, не дозволяють порушувати Правила користування метрополітеном коли вони: намагалися пройти через контрольний пункт за документами, що не дають права безоплатного проїзду, намагалися перевезти заборонений багаж, вимагали проходу без оплати до магазинів за межами контрольно-пропускного пункту, намагалися пройти на вихід через вхід тощо.

У прес-службі метрополітену, заявляють, що усі звернення громадян були уважно розглянуті, а заявникам надані обґрунтовані роз'яснення.

Найчастіше упродовж зазначеного періоду звертались пасажири, незадоволені роботою кас -  169 звернень.

Істотно зменшилась кількість звернень з питання надмірної кількості реклами в метрополітені -  25 звернень.

Окрім цього, за звітний період на "гарячу телефонну лінію" надійшло 449 дзвінків. Усі звернення на телефонну лінію, окрім вище зазначених претензій до роботи метрополітену, стосувалися безкоштовного проїзду окремих категорій громадян; невдоволення вимогою контролера пред'явити документ; затиснення дверима при посадці у вагон.

Також, за даними прес-служби метро, люди скаржилися на роботу пасажирської автоматики; графік роботи та ремонт ескалаторів на станціях; графік руху та швидкості поїздів тощо.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ