КРУ Києва підсумувало півроку роботи


Фінансові порушення на суму більш ніж 750 мільйонів гривень виявило Контрольно-ревізійне управління Києва у першому півріччі 2009 року.

Про повідомили у прес-службі КРУ, пише "Київ.proUA.com".

Протягом вказаного періоду управління провело 317 ревізій, з яких на 292 об'єктах контролю виявлені фінансові порушення на суму 759,2 мільйона гривень, з яких відшкодовано 543,3 мільйона гривень.

Зокрема, за півроку зафіксовано порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 145,8 мільйона гривень.

Забезпечено відшкодування незаконних, нецільових витрат та недостач на суму 143,3 мільйона гривень, додатково надійшло до бюджетів, бюджетних установ, підприємств та організацій - 8,8 мільйона гривень. Інших порушень усунуто у розмірі 400 мільйонів гривень.

Столичне КРУ направило до суду 26 протоколів про бюджетні правопорушення та 15 протоколів за порушення при здійсненні закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Також управління пред'явило 14 позовів до суду щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів; ініціювало 15 позовів перед органами прокуратури, об'єктами контролю або його органами управління, іншими державними органами.

658 посадових осіб об'єктів контролю притягнуто до адміністративної відповідальності.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ