Кличко вимагає в прокурора притягти Черновецького до відповідальності



Фото з сайту Блоку Кличка
Лідер однойменного Блоку Віталій Кличко вимагає притягти міського голову Леоніда Черновецького до адміністративної відповідальності.

Про це йдеться у зверненні депутата до прокурора Євгена Блажівського, повідомляє прес-служба Блоку.

За словами Кличка, мер так і не спромігся розглянути протест прокуратури стосовно свого розпорядження про 77 платних послуг, які надаються комунальними підприємствами.

"Без жодної поважної причини він проігнорував вимогу чинного законодавства, яке зобов'язує це зробити. Тому я наполягаю на передбаченій законом відповідальності для цієї посадової особи", - наголосив Кличко.

Як відомо, раніше лідер однойменного блоку звертався до Прокуратури Києва та Міністерства з питань ЖКГ  з вимогою скасувати розпорядження Черновецького від 23 січня, яким передбачено встановлення плати за 77 послуг, які надають ЖЕКи столиці.

Прокуратура підтвердила, що оскаржуване розпорядження прийняте з порушенням вимог чинного законодавства та внесла протест про його скасування. 

За словами депутата, з часу внесення протесту минув місяць, але інформації про розгляд Черновецьким протесту прокуратури досі немає. 

І це є підставою для складення протоколу про адміністративне порушення.

"Ця влада завжди знаходить час, щоб вигадати нові побори з киян, але ніколи, аби пояснити свої дії громаді,  ревізійним та правоохоронним органам. За це Черновецький скоро сам буде платити за своїми фантастичними рахунками, адже кияни бойкотують нові платіжки та масово повертають їх меру", - заявив Кличко.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ