У Києві тривають акції протесту проти приїзду Кирила. Перша сутичка


У Києві проходить акція протесту, організована Всеукраїнським об'єднанням "Свобода", проти приїзду глави Російської православної церкви Кирила в Україну.

Акція проходить у підніжжя Володимирської гірки, де патріарх Кирило проведе молебень, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В акції беруть участь близько 30 чоловік, переважно літнього віку. Практично кожен учасник акції тримає плакати такого змісту: "Кирило - посол релігійної війни в Україні", "Київ - мати Москви", "Державному тероризмові Кремля - ні".

Перед тими, що зібралися за допомогою мегафона виступає один з лідерів "Свободи". Пікетники тримають у руках прапори із символікою "Свободи" та державні прапори України.

Правопорядок охороняють близько десятка міліціонерів.

Водночас, як пише Обком з посиланням на "Українські новини", 50 прихильників громадської організації УНА-УНСО побилися з 30 прихильниками козацьких організацій біля Владимирської гірки в Києві, куди повинен прибути Патріарх.

Сутичка виникла через те, що представники УНА-УНСО протестували проти візиту Кирила в Україну.

Вони тримали в руках плакати "Геть звідси, московський піп", "Патріарх Кирило - колонізатор російських земель".

Учасників сутички розборонили співробітники правоохоронних органів. Після цього вони стали між групами для попередження нових зіткнень.

Як відомо, патріарх Кирило прибув в Україну з пасторським візитом, який триватиме до 5 серпня. В Києві Кирило пробуде до 29 липня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ