Комісія Кабміну просить прокуратуру розібратися з рішенням Київради


Урядова комісія з вирішення проблем постраждалих від "Еліта -Центр" прийняла рішення звернутися до прокуратури з вимогою дати правову оцінку рішенню Київради від 18 червня "Про використання земельних ділянок, які належать групі будівельних компаній "Еліті-Центр".

На думку представників громадської організації "Центр правозахисту", депутати Київради проігнорували судову заборону на відчуження земельних ділянок.

За словами голови правління "Центру правозахисту" Юрія Федоренка, рішення Київради має бути скасоване.

Крім того, він заявив, що постраждалі інвестори будуть звертатися до органів прокуратури з вимогою порушити кримінальні справи проти конкретних чиновників КМДА та депутатів Київради, які дозволили порушити закон.

Як відомо, Урядова комісія також прийняла рішення рекомендувати КМДА розглянути виправлення до Порядку відшкодування вартості інвестицій і Попереднього договору про переуступку права вимоги постраждалих від будівельної афери.

На початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості. За даними МВС, жертвами групи компаній "Еліта-Центр" стали 1759 громадян, які віддали гроші на нібито спорудження житла.

Загальна сума, яку одержали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 мільйонів гривень.

23 липня АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" заявила, що розпочала будівництво на рівні котловану двох житлових будинків по просп. Правди, 5 і вул. Лайоша Гавро, 1а в Києві, 25% квартир у яких повинні бути передані для постраждалих інвесторів "Еліта-Центру".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ