Приватні ЖЕКи столиці оштрафували більше ніж на 5 мільйонів


Прокуратура Києва під час перевірки викрила низку порушень у роботі приватних житлово-експлуатаційних контор.

Найпоширенішими порушеннями чинного законодавства, як повідомляє прес-служба прокуратури, є нарахування громадянам завищеної квартплати.

За дорученням прокуратури Державна інспекція з контролю за цінами упродовж червня-липня здійснила 8 перевірок товариств із обмеженою відповідальністю та ОСББ щодо порядку застосування тарифів на житлово-комунальні послуги.

За результатами інспекцій застосовано економічні санкції на загальну суму 8 мільйонів 414 тисяч гривень, зокрема накладено штрафи на 5 мільйонів 609 тисяч гривень. Попереджено ошукування споживачів на 45,7 тисячі гривень.

Зокрема, встановлено, що у червні поточного року ТОВ "Житло комфорт-сервіс" розпочало безпідставно нараховувати завищену майже вп'ятеро квартплату для мешканців будинку №16 на вул. Кудряшова. Внаслідок цього тільки за один місяць жителям даного будинку зайво нараховано до сплати понад 125 тисяч гривень.

Також встановлено, що товариство "Україна-житло-сервіс", яке обслуговує більше 400 будинків у Дніпровському районі Києва, по закінченню опалювального періоду не провело перерахунків за надані послуги централізованого опалення.      

Житловим організаціям, які допустили порушення чинного законодавства, прокуратура Києва внесла приписи про негайне усунення виявлених порушень та здійснення перерахунків і зменшення нарахованої жителям міста квартплати.

У випадку невиконання приписів буде вирішуватися питання про притягнення винних до інших видів відповідальності, зокрема кримінальної.

Перевірки тривають, повідомляє прес-служба прокуратури.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ