На директора спортбази на Трухановому вчинили замах?


У четвер вранці біля квартири директора спортивної бази байдарок і каноє на Трухановому острові Віталія Сальникова спрацювала вибухівка.

Гранату Ф-1 прив'язали до ручки вхідних дверей квартири Сальникова на 1-му поверсі 5-поверхового будинку по вул. Донця, 27, пише "Газета по-київськи".

У 9.00 вона спрацювала. Постраждав лише господар - дружина з трьома дітьми, молодшому з яких лише 4 роки, у цей час були за містом.

Нині, за даними газети,  40-літній Сальників у важкому стані в лікарні.

За словами його дружини Софії, він без свідомості, отримав множинні осколкові поранення ніг, лікарі не можуть зупинити кров, тож чоловікові загрожує ампутація.

Дружина впевнена, що інцидент пов'язаний з професійною діяльністю Сальникова, оскільки сім'ї вже погрожували.

"Півроку тому нам у квартиру подзвонили, запитали, де чоловік. Я відповіла, що спить. "Передайте, що незабаром він засне навіки". Я написала заяву в міліцію, повинні були довідатися, з якого телефону був дзвінок, але так ніхто нічого і не повідомив". - сказала жінка.

ДЮСШ №7, де останні років 5 працює директором Сальников, має спортивну базу на Трухановому острові. За словами Софії, її давно хочуть забрати під проведення корпоративів. Або виселити дітей, щоб продати під забудову землю, а це близько 2 га.

"ДЮСШ підконтрольна райвно Шевченківського району. У нас уже виникали конфлікти з колишнім начальником Кучинським щодо майбутнього бази. Нове керівництво продовжує ту ж політику. Улаштовує перевірки, догани", - сказала Софія.

За її словами, коли з лікарні зателефонували у райвно і сказали, Віталія намагалися підірвати, там відповіли: "Він у відпустці, тому нас це не стосується".

Підтверджує конфлікт із райвно і виконуюча обов'язки директора ДЮСШ № 7 Людмила Зозуля.

За її словами, Сальникова хочуть звільнити, щоб база припинила своє існування.

"Єдина дитяча база, що залишилася безкоштовної. Раніше тут кожне літо працював дитячий табір, 3 зміни по 90 чоловік кожна. Цього року відключили воду, цілком припинили фінансування. Приїжджають перевірки і "строчать" догани", - сказала Зозуля.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ