Урядова комісія рекомендує мерії забезпечити житлом постраждалих від "Еліта-Центр"


Урядова комісія з вирішення проблем забезпечення житлом інвесторів групи компаній "Еліта-Центр" рекомендує Київській міській держадміністрації розглянути виправлення до Порядку відшкодування вартості інвестицій і Попереднього договору про переуступку права вимоги, розроблені ОО "Центр правозахисту", що об'єднує більшість постраждалих, і розглянути них на найближчій сесії Київради.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабміну в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами директора консультаційного бюро з прав людини Союзу адвокатів України Костянтин Бузаджи, що брав участь у розробці цих виправлень, прийняті 16 жовтня 2008 року Київрадою документи містять низку умов, що дозволяють КМДА не передавати квартири постраждалим.

"Основна проблема порядку, що був прийнятий, полягає в тому, що чітко виконуючи його положення я можу стверджувати, що потерпілим не дадуть квартири. Ні в порядку, ні в самому попередньому договорі немає ні найменшого згадування про обов'язки Київської ради надати ці квартири", - сказав Бузаджи.

За його словами, у нових змінах чітко прописані параграфи, за якими КМДА і Київрада зобов'язані видати всім постраждалим конкретне житло.

Як відомо, на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості, у результаті якої, за даними МВС, 1760 громадян стали жертвами афери "Еліта-Центр", представники якої брали в них гроші як оплату нібито споруджуваного житла.

Загальна сума, яку одержали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ