У Києві розпочалось будівництво житла для обманутих елітчиків


АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" веде будівництво на рівні котловану двох житлових будинків по просп. Правди, 5 і вул. Лайоша Гавро, 1а в Києві, 25% квартир у яких повинні бути передані для постраждалих інвесторів "Еліта-Центру".

Про це у четвер заявив перший віце-президент холдингу Дмитро Гуленко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, будинку будуть здані в експлуатацію через рік.

При цьому Гуленко заявив, що холдинг зіштовхнувся зі складностями в будівництві цих об'єктів, оскільки Київська міськдержадміністрація дотепер не звільнила компанію від пайових внесків на розвиток інфраструктури й інших обов'язкових відрахувань, від яких генпідрядника будівництва житла для постраждалих інвесторів повинні звільнити.

За словами Гуленка, якщо 25% у зазначених будинках віддати постраждалим вкладникам "Еліта-Центр", а ще 35% - місту, як того вимагають досягнуті раніше домовленості і законодавство, то оплата внесків на розвиток інфраструктури зробить будівництво цих будинків збитковим для холдингу.

Раніше "Київміськбуд" планував у цьому році розпочати будівництва житла з частиною квартир для постраждалих від афери "Еліти-Центра" на п'яти земельних ділянках у Києві - по просп. Правди, 5, вул. Лайоша Гавро, 1а, вул. Драгоманова, 40, просп. Маяковського, 1-3 і на розі вулиць Харківської і Вірменської.

Як відомо, на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості. За даними МВС, 1759 громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр", представники якої брали в них гроші як оплату нібито споруджуваного житла.

Загальна сума, яку одержали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ