Потяг вітчизняного виробництва не прижився в київському метро?


Перший поїзд метро вітчизняного виробництва, запущений Київським метрополітеном у січні 2009 року, зняли з експлуатації.

Про це під час інтернет-конференції у "Комсомольській правді" повідомив начальник столичного метро Петро Мірошников.

"Поїзд був знятий з експлуатації", - сказав він.

Начальник метро нагадав, що це був експериментальний потяг Крюківського вагонобудівного заводу, який "прекрасно показав себе на лінії".

"Цей потяг має сучасний дизайн і низку технологічних переваг, що підвищують його безпечність. Але, на жаль, пасажири почали скаржитись на роботу вентиляції", - пояснив причину зняття з лінії сучасного поїзда Мірошников.

Як повідомили у прес-службі метрополітену, нині на базі електродепо "Харківське" фахівці Крюковського вагонобудівного заводу закінчили роботи з модернізації вентиляційної системи у вагонах експериментального потягу власного виробництва. У середу о 22.07 потяг виїхав на лінію без пасажирів на обкатку.

"У п'ятницю склад вийде на лінію у ранковий пік, при цьому у кожному вагоні будуть знаходитися представники метрополітену і заводу-виробника, а також генеральний конструктор Крюковського вагонзаводу.

Під час руху потягу фахівці будуть робити контрольні заміри руху повітря у салонах. Якщо випробування дадуть хороший результат, комісія прийме позитивне рішення щодо подальшої дослідної експлуатації цього рухомого складу на лінії метрополітену", - повідомили у прес-службі метро.

Як відомо, 20 січня у столичній підземці відбувся запуск першого вітчизняного потягу метро, виготовленого ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод". 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ