Комунальні тарифи Черновецького були погоджені з Тимошенко?



Нові тарифи, встановлені Київською міською адміністрацією, були попередньо погоджені урядом Тимошенко на всіх рівнях - і на рівні міністерства економіки, і на рівні міністерства ЖКГ, і на рівні інспекції з контролю за цінами.

Про це йдеться в заяві партії "Наша Україна", опублікованій на сайті партії.

За словами депутатів НУ, ситуація із невизначеністю розміру тарифів, за якими кияни повинні сплачувати за послуги ЖКГ, призводить до різкого скорочення рівня платежів і наближає комунальне господарство столиці до колапсу.

"Ми переконані, що причиною такої ситуації є непродумані та популістські передвиборчі заяви прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та членів її уряду, які підштовхують киян до незаконних дій - до несплати за встановленими міською владою тарифами. У такий спосіб прем'єр-міністр намагається приховати від киян одну просту істину - нові тарифи, встановлені міською владою столиці, були попередньо погоджені урядом Тимошенко на всіх рівнях - і на рівні міністерства економіки, і на рівні міністерства ЖКГ, і на рівні інспекції з контролю за цінами", йдеться в заяві.

Нунсівці висловили побоювання, що така політика подвійних стандартів уряду може призвести до того, що вже завтра комунальні підприємства столиці припинять свою роботу через відсутність коштів на закупівлю палива, проплату за електроенергію та очистку води.

"Дії Тимошенко призведуть до того, що Київ може опинитися у ситуації катастрофічної неготовності до опалювального сезону, перетворитися на сміттєзвалище, а кияни не лише залишаться без тепла та світла, а й споживатимуть привізну воду", йдеться в заяві.

"Наша Україна" закликає Кабінет міністрів та особисто Тимошенко негайно припинити політичне шоу з тарифами у столиці.

"Ми вимагаємо також спільно із міською владою та киянами негайно відпрацювати новий економічно обґрунтований рівень тарифів на житлово-комунальні послуги, який забезпечить безпечну та безперебійну роботу комунальної системи Києва", йдеться в повідомленні НУ.

Як відомо, Кабінет міністрів на засіданні 17 липня прийняв рішення призупинити підвищення Київською адміністрацією тарифів на комунальні послуги для населення і юридичний осіб із 1 червня.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликала киян сплачувати за житлово-комунальні послуги за старими тарифами.

Мер Києва Леонід Черновецький заявив, що призупинення Кабміном дії нових тарифів Київської міської державної адміністрації є незаконним і зроблено в передодні президентських виборів в Україні.

Згодом начальник Головного управляння житлового господарства КМДА Володимир Стороженко заявив, що станом на 21 липня за новими тарифами на компослуги розрахувалися лише 20% столичних жителів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ