Мірошников: Обґрунтована вартість проїзду в метро – 2,5 гривні



Фото 1www.venividi.ru
Начальник Київського метрополітену Петро Мірошников заявляє, що економічно обґрунтована вартість одного перевезення в метро становить 2 гривні 52 копійки.

Про це він сказав під час інтернет-конференції у "Комсомольській правді".

"Метро завжди хоче підвищити тарифи. Бо з урахуванням пільговиків і проїзних середня вартість одної поїздки становить 1 гривню 10 копійок. До того ж 220 тисяч киян купили річні проїзні, де вартість поїздки закладена 50 копійок", - сказав Мірошников.

До того ж, за його словами, в день підземка перевозить близько 300 тисяч пільговиків, за яких не отримує компенсацію.

"Із бюджету ми отримали лише 12 мільйонів гривень компенсації з обіцяних 130 мільйонів гривень за перевезення пільговиків" - повідомив начальник метро.

У зв'язку з цим, за словами Мірошникова, грошей вистачає лише на заробітну плату робітникам.

Однак, він наголосив, що не зважаючи на це все, на даний момент про підвищення тарифів не думають.

Як відомо, 4 листопада 2008 року проїзд у столичній підземці подорожчав у 4 рази з 50 копійок до 2 гривень за одну поїздку. Водночас вартість поїздки у 50 копійок була збережена у річних проїзних.

Однак після оскарження цих тарифів Антимонопольним комітетом, столична влада знизила вартість проїзду у метро до 1,7 гривні. Однак відразу ж стрімко подорожчали проїзні квитки - відтепер у них закладена вартість однієї поїздки - 1,6-1,25 гривні (залежно від терміну дії проїзного).

У квітні 2009 року Мірошников говорив, що собівартість перевезення одного пасажира становить 2,34 гривні за поїздку.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ