Забудовники з вул. Гончара кажуть, що будівництво законне


Генеральний директор ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" Анатолій Коноваленко спростовує звинувачення активістів громадської ініціативи "Збережи старий Київ" про намагання забудовника відновити будівельні роботи на вул. Гончара, 17-23 попри чинні ухвалу суду та припис прокуратури Києва, що вимагають призупинення будівельних робіт.

Він заявляє, що ухвала Шевченківського райсуду, на яку, вочевидь, посилаються активісти, є не єдиним судовим рішенням, яке стосується будівельного майданчика.

"Окрім вказаної ухвали суду, набуло законної сили та є обов'язковим до виконання рішення Господарського суду Києва від 16.03.2009, яким ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" зобов'язано забезпечити будівництво житлового комплексу по вул. О. Гончара, 17-23 у Києві до 31.12.2010", - повідомив Коноваленко.

Окрім того, за його словами, ТОВ "Інвестиційно-будівельна група", як замовник будівництва, самостійно не виконує жодних будівельних робіт на будівельному майданчику, з огляду на відсутність ліцензії на право здійснення будівельних робіт.

"Такі роботи виконуються генеральним підрядником - ТОВ "Будівельник-Сервіс" на підставі договору генерального підряду. У свою чергу, "Інвестиційно-будівельній групі" не відомо фактів про встановлення відносно "Будівельник-Сервіс" заборон до проведення будівництва на вказаному будівельному майданчику", - заявляє Коноваленко.

Він наголосив, що згаданий припис прокурора було винесено не забудовнику або генеральному підряднику, а начальнику Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Києва. Винесеним приписом начальника Інспекції зобов'язано вжити заходів до призупинення виданого "Інвестиційно-будівельній групі", дозволу на виконання будівельних робіт.

"З огляду на невідповідність винесеного припису вимогам ст. 22 Закону "Про прокуратуру", ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" вжито заходів щодо його оскарження у встановленому законодавством порядку. До розгляду скарг на приписи прокуратури, проведення робіт на будівельному майданчику ТОВ "Будівельник-Сервіс" зупинено", - сказав Коноваленко.

Він також наголосив, що вважає напад на будмайданчик 14 липня політичним рейдерством.

"Ми вважаємо, що напад на будівельний майданчик, який відбувся 14 липня цього року  - політичне рейдерство в найгірших його проявах. А народний депутат Кирило Куликов, зловживаючи депутатською недоторканістю, очолює цей рейдерський напад при повному потуранні діям руйнівників приватної власності з боку міліції", - повідомив Коноваленко.

Він також спростував звинувачення у тому, що забудовник використовував сльозогінний газ проти активістів громадських ініціатив і місцевих жителів.

"У ЗМІ поширюються неправдиві відомості про застосування охороною об'єкту сльозогінного газу. Водночас в нашому розпорядженні є фото- і відеоматеріали, які є неспростовним доказом того, що спецзасоби під час атаки на будівництво використувала нападаюча сторона", - підсумував Коноваленко.

Як відомо, раніше активісти "Збережи старий Київ" заявляли, що під час протистояння на будівельному майданчику на вул. Гончара забудовник застосував димові шашки та слозогінний газ проти місцевих мешканців і представників громадських організацій.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ