Мірошников: після Теремків і Троєщини метро "поїде" на Виноградар


У Генеральному плані розвитку Києва до 2020 року передбачене будівництво метрополітену на житловий масив Виноградар.

Про це під час інтернет-конференції у "Комсомольській правді" заявив начальник Київського метрополітену Петро Мірошников.

"Зараз ми повинні добудувати метро в сторону Теремків. На 90% три станції вже готові до здачі. Другий пріоритетний напрямок -  метро на Троєщину. І тільки після цього ми зможемо приступити до будівництва метро на Виноградар", - сказав Мірошников. 

Він також заявив, що звершити будівництво трьох станцій на Теремки можна за 3 місяці, але за умови нормального фінансування.

"Ми чекаємо фінансування. З центрального бюджету на це передбачено 200 мільйонів гривень. Ще 200 мільйонів повинне дати місто. Крім того, нам треба буде знайти таку ж суму для того, щоб розрахуватися з боргами перед "Київметробудом". От тоді ми зможемо здати ці три станції", - сказав Мірошников.

Він наголосив, що для запуску станцій "Деміївської", "Голосіївської" і "Васильківської" треба близько 600 мільйонів гривень.

"Залишилось лише змонтувати устаткування і закінчити оздоблювальні роботи. Якщо говорити про терміни, то з моменту поновлення фінансування нам знадобиться ще 90 днів для закінчення робіт. Лише після цього Київ одержить три нові станції. Ці станції будуть зроблені в сучасному стилі хай-тек", - сказав Мірошников.

Він також наголосив, що нині триває розробка проекту продовження цієї лінії - будівництва станцій "Виставковий центр", "Іподром" і "Одеська площа".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ