БЮТ: столичні вчителі не зможуть вийти на роботу 1 вересня


У жодній з 484 шкіл Києва педагогічні працівники не пройшли обов'язкові медичні огляди через нестачу коштів в освітніх бюджетах районів. Це може призвести до того, що 1 вересня - згідно з санітарними нормами - вчителі Києва не матимуть права приступити до роботи.

Про це заявив депутат фракції БЮТ у Київраді, секретар постійної комісії з питань освіти та науки Олексій Давиденко, повідомляє прес-служба Блоку.

"Відповідно до санітарних вимог, вчителі не мають права приступати до роботи з дітьми без проходження обов'язкового щорічного медогляду. Отже питання в тому, чи готовий Леонід Черновецький особисто відповідати за те, що майже 500 шкіл Києва не відкриються 1 вересня ", - сказав Давиденко.

Він відзначив, що мова йде про 34,5 тисячі педагогів в 10 районах столиці, які обов'язково щороку повинні проходити аналізи на кишкові інфекції та золотистий стафілокок.

На сьогоднішній день загальна вартість аналізів складає близько 60 гривень на людину, що в сумі по місту потребує фінансування в розмірі 2 мільйонів гривень.

"Тепер єдиний вихід хіба що "перевісити" на батьків ще й медичний огляд вчителів. Це враховуючи те, що вони вже платять за навчання, ремонти, охорону, підручники тощо. І це при тому, що 53 статтю Конституції України, яка гарантує "доступність та безоплатність освіти" ніхто не скасовував", - сказав Давиденко.

БЮТ вимагає у профільного заступника міського голови Віталія Журавського негайно скликати нараду за участі керівників районів, керівників ГУ освіти Києва та депутатів  Київради вирішення питання безпечного функціонування навчальних закладів столиці у 2009-2010 навчальному році.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ