Прокуратура оскаржила земельний дерибан Київради


Прокуратура Києва опротестувала рішення Київради про передачу земельної ділянки на вул. Маршала Жукова, 2-а, у Деснянському районі для будівництва, експлуатації та обслуговування комплексу об'єктів громадського призначення.

Відповідне рішення було прийняте після перевірки дотримання вимог законодавства при відведенні земельних ділянок.

Прокуратура внесла протест до Київради щодо скасування рішення про передачу ТОВ "Компанія "Будівник" земельної ділянки площею 113, 71 гектарів, в оренду на 10 років.

Однак протест було відхилено, повідомляє прес-служба прокуратури.

Одночасно прокуратура пред'явила позов до Господарського суду про визнання цього рішення ради недійсним. 21 липня позов був задоволений у повному обсязі.

Крім  того, рішенням цього ж суду від 7 липня 2009 року задоволено позов прокуратури про визнання недійсним рішення Київради щодо передачі ТОВ "Будівельна компанія "Щедро" у довгострокову оренду на 10 років земельної ділянки площею 15,23 га на вулиці Кіото у Деснянському районі міста.

Землю, з якої 1,55 га розташовані в межах прибережних захисних смуг, Київрада збирається передати для будівництва та експлуатації багатофункціонального комплексу у складі житлових будинків, торговельно-офісних приміщень, об'єктів соціально-побутового призначення.  

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ