Черновецький вирішив позбутися директора аеропорту "Київ"?


Київська міська держадміністрація підготувала наказ про звільнення Сергія Нікіфорова з поста генерального директора КП "Міжнародний аеропорт "Київ" ("Жуляни").

Про це заявив голова Державної авіаційної адміністрації Олександр Давидов, пише "Дело".

За його словами, аеропорт знаходиться в комунальній власності, отже, мерія має право вирішувати кадрові питання самостійно.

"У мерії зараз є чітка думка про те, що аеропорт потрібно розвивати, тому у них є думки, пов'язані зі зміною менеджменту", - сказав Давидов.

На думку експертів, боротьба за столичний аеропорт загострилася після того, як він потрапив до списку об'єктів, на які будуть виділені гроші з бюджету в рамках підготовки до Євро-2012.

У зв'язку з цим у столичної влади виникло бажання поставити біля керма аеропорту підконтрольну ним людину.

Директор аеропорту "Київ" Нікифоров заявив виданню, що знаходиться у відпустці з 16 червня, проте дав зрозуміти, що йому відомі плани мерії щодо його звільнення.

"Можливо, що з відпустки я і не вийду", - сказав Нікіфоров, не пояснивши, через що виник конфлікт з мерією.

За словами власника однієї з авіакомпаній, КМДА звинуватила директора аеропорту в неефективній роботі.

"Наскільки мені відомо, до нього виникли питання щодо термінів проведення реконструкції, а також коштів, витрачених на неї на даний момент. Йшлося про те, що вони витрачені в більшій мірі, ніж це необхідно при обсязі виконаних робіт", - сказав співрозмовник видання.

Такої ж думки дотримується депутат Київради від Блока Кличка Дмитро Андрієвський.

"Мер Черновецький хоче поставити на цю посаду свою людину, бо у зв'язку з підготовкою до чемпіонату Євро-2012 через це підприємство пройдуть великі грошові потоки", - сказав депутат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ