Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a66bb1524b1f/
Українська правда
Київ

У мерії обговорили основні пункти Генплану столиці

22.07.2009  10:09


Фото news2000.org.ua
Основними пунктами розробки нового Генплану Києва стануть дороги, будівництво житла, збереження історичної складової міста і зелених насаджень.

Про це у вівторок заявив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє радіо "Київ".

За його словами, зокрема, буде розглянуто можливість розташування житлових будинків у приміській зоні.

Як наголосив головний архітектор міста Василь Присяжнюк, також буде розроблено так званий план зонування - місто поділять на окремі зони, для кожної з них визначать, зокрема, висотність та щільність забудови.  

Басс наголосив, що новий генеральний план Києва повинен врахувати усі проблеми міста - впорядкування і раціональне використання забудованих територій; оптимізацію транспортних потоків, будівництво транспортних розв'язок, мостів, тунелів, паркінгів та нових станцій метро.

За його словами, також слід передбачити можливість реалізації масштабних міжнародних проектів, зокрема у ході підготовки до проведення Євро-2012, повідомляє прес-служба КМДА.

"Звичайно, нам зараз доведеться зважати на падіння бюджетних показників як в країні, так і в столиці, зокрема. Пріоритетними будуть ті об'єкти, які максимально допоможуть вирішити проблеми міста", - сказав Басс.

За його словами, наразі столична влада визначила низку ключових об'єктів, які будуть враховані в новому генеральному плані.

"Це будівництво Московської площі, реконструкція швидкісного трамваю, будівництво соціального житла. Крім того, ми продовжуватимемо будівництво транспортної розв'язки біля мосту Патона та лінії метро у напрямку Теремків", - сказав перший заступник мера.

Басс наголосив, що сподівається на підтримку інвесторів і чекає пропозицій, які допоможуть сформувати інвестиційну програму реалізації Генплану.

Він нагадав, що сьогодні над основним міським документом працює близько 20 архітектурних організацій, а розробити Генплан мають намір до кінця 2010 року.

За словами заступника мера, упродовж наступних п'яти місяців міська влада має намір поспілкуватися з усіма зацікавленими організаціями, вислухати їх пропозиції і по можливості врахувати.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.