Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a648991e81b3/
Українська правда
Київ

Столичні заклади культури і освіти підготують до зими

20.07.2009  18:13

1 мільйон 140 тисяч гривень буде спрямовано на підготовку столичних закладів культури до початку опалювального сезону.

Про це йдеться у додатку до розпорядження про підготовку міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 року, повідомляє прес-служба КМДА.

Згідно з додатком, 702 тисячі гривень міських коштів спрямують на ремонт теплових пунктів, вузлів обліку, покрівель і фасадів київських музеїв.

Зокрема, на Музей історії  Києва, Музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, Музей Гетьманства, "Музей  Гончара", Київський літературно-меморіальний музей Рильського, Київський музей російського мистецтва, Музей українського народного декоративного мистецтва, Музей театрального, музичного та кіномистецтва України, Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Лисенка, Саксаганського, Старицького, Музей-майстерня Кавалерідзе та Музей книги та друкарства.

Ще 336 тисяч гривень виділять на підготовку до роботи взимку столичних театрів. Зокрема, Київського академічного театру юного глядача на Липках, Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, Київського театру "Колесо", Київського державного академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра, "Київської малої опери".

Також на ці кошти планують привести до ладу теплопункти, котельні, покрівлі Київського муніципального академічного театру ляльок, Київського молодого театру, Київського академічного театру українського фольклору "Берегиня", Київського академічного театру ляльок та Київського академічного театру оперети.

Як зазначено у розпорядженні, на підготовку до опалювального сезону шкіл естетичного виховання - Міського мистецького навчального закладу "Натхнення" і Київської дитячої академії мистецтв - спрямують 65 тисяч гривень.

На ремонт фасадів, покрівель і тепломереж бібліотеки ім. Л. Українки, бібліотеки ім. Т. Шевченка та Творчої вітальні майстрів оперного та балетного мистецтва ім. І. Козловського виділять 22 тисячі гривень, 10 тисяч гривень і 5 тисяч гривень відповідно.

Крім того, понад 33 тисячі гривень буде спрямовано на підготовку до роботи взимку Київського спортивного ліцею-інтернату.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.