Кличко дав Черновецькому 2 дні, щоб скасувати платні послуги ЖЕКів


Лідер однойменного Блоку  Віталій Кличко направив звернення київському меру Леоніду Черновецькому з вимогою до 23 липня скасувати розпорядження від 23 січня про "додаткові" послуги.

Ним передбачено встановлення плати за 77 послуг, які надають ЖЕКи столиці, повідомляє прес-служба Кличка.

За словами Віталія Кличка, так, щоб ЖЕК розглянув звернення громадянина доведеться викласти 126,18 гривні, склав акт про залиття квартири сусідом - 156,25 гривні, замінив батарею - 169,94 гривні.

"Мінжитлокомунгосп та прокуратура столиці на моє звернення дали висновок, що таке розпорядження не відповідає нормам чинного законодавства, а "додаткові" послуги насправді є обов'язком ЖЕКів", - заявив Кличко.

Він наголосив, що вимагає від Черновецького до 23 липня скасувати своє розпорядження, в іншому випадку він оскаржить його у судовому порядку.

"Прочерновецька більшість Київради не бажає скасовувати незаконні розпорядження мерії. Ми бачили це і щодо тарифів на транспорт, і щодо тарифів на ЖКГ, щодо ритуальних та медичних послуг", - сказав Кличко.

Він додав, що відтепер спробує покласти край "космічним знущанням мера над киянами" через суд.

Як відомо, раніше Кличко закликав столичних жителів не сплачувати за "грабіжницькими" тарифами на компослуги, а йти з ним до суду.

6 липня Шевченківський районний суд зупинив дію розпоряджень мерії від 29 квітня про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги на час розгляду справи.

У той же день Київська адміністрація подала апеляцію на рішення Шевченківського районного суду від 6 липня.

17 липня Кабінет міністрів прийняв рішення призупинити підвищення мерією тарифів на комунальні послуги для населення і юридичних осіб з 1 червня.

Згодом прем'єр Юлія Тимошенко закликала киян не платити за новими тарифами.

У свою чергу Черновецький заявив, що призупинення Кабміном дії нових тарифів є незаконним і продиктованим майбутніми президентськими виборами.

Міністр ЖКГ Олексій Кучеренко заявив, що "бере на себе сміливість" закликати киян не платити за новими тарифами за утримання будинків. Однак, за його словами, варто сплачувати за електроенергію і водопостачання, особливо у випадку, "коли вам погрожують відключенням".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ