"Київенерго" до кінця року встановить 113 тисяч лічильників



Фото www.colan.ru
У 2009 році АК "Київенерго" встановить 113 тисяч сучасних електролічильників. Згідно з законом компанія повинна вилучити лічильники електроенергії старої конструкції - понад 300 тисяч - до 2012 року.

Про це заявив заступник начальника Центру електрообліку Енергозбуту АК "Київенерго" Василь Вознюк, повідомляє прес-служба "Київенерго".

"Нові електроні лічильники, які встановлює "Київенерго" в помешканнях своїх споживачів, є більш точними та відповідають вимогам законодавства. У старих індукційних лічильників електричної енергії з часом зростає похибка, і їх значення стають меншими за реально спожиту електроенергію", - сказав Вознюк.

За його словами, лічильники старої конструкції швидше втрачають чутливість та метрологічні характеристики зазначені у паспорті (клас точності), фіксують зменшене споживання електроенергії.

Це призводить до збільшення втрат електроенергії та не дає можливості вести точний облік спожитої електроенергії.

У "Київенерго" зазначають, що у разі виникнення сумніву споживача у правильності роботи лічильника, він повинен звернутися до міжрайонної сервісної дільниці (МСД) Енергозбуту за місцем проживання з письмовою заявою.

Зняття та опломбування лічильника, що підлягає експертизі, проводиться у присутності споживача. На місце знятого лічильника встановлюється інший, перевірений та опломбований Держспоживстандартом, з аналогічними або кращими технічними характеристиками.

Експертиза лічильника проводиться за рахунок ініціатора виключно у представництві Держметрстандарту у присутності споживача та представника енергопостачальника.

При цьому результати експертизи оформлюються актом. При виявленні невідповідності похибок лічильника його класу точності споживачу робиться перерахунок.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ