У столиці проведуть підводне обстеження мостів



Фото foto.mail.ru
У Києві для вчасного виявлення пошкоджень та встановлення глибин розмивів буде проведено підводне обстеження опор мостів через Дніпро. 

Відповідне розпорядження підписав мер Києва Леонід Черновецький, повідомляє прес-служба КМДА.

Згідно з документом, проводитиметься обстеження опор Південного мосту, Паркового пішохідного та мосту Патона.

За інформацією комунальної корпорації "Київавтодор", планується провести підводні обстеження руслових опор мостів та виміряти глибину прилеглої до них акваторії до кінця серпня.

В "Київавтодор" повідомляють, що внаслідок  природних факторів - льодоходу, роботи донних наносів - на підводних частинах опор мостів можуть утворюватись тріщини та інші пошкодження.

Вони призводять до корозії і руйнування арматури та зменшення несучої спроможності мостів, що негативно впливає на загальний стан споруди.

За результатами цих обстежень фахівці встановлять необхідність проведення  ремонтних робіт, визначать обсяги укріплення фундаментів та умови подальшої експлуатації.

У корпорації нагадали, що підводні обстеження руслових опор мосту Патона виконувались  більш ніж 10 років тому. Роботи з підводного обстеження мосту Метро та Московського мосту виконувались у 2008 році, у складі комплексного обстеження цих споруд.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ