Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a641d768d8b7/
Українська правда
Київ

Куликов: не Черновецькому судити Тимошенко, його діло – каналізація і порядок

20.07.2009  10:32

Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування порушення законів посадовими особами Київради та КМДА Кирило Куликов просить Генеральну прокуратуру порушити кримінальну справу за фактом незаконного впливу на діяльність прем'єра й уряду проти мера Леоніда Черновецького.

Відповідне рішення депутат прийняв у зв'язку з "незаконним впливом на діяльність прем'єра й уряду, посягання на авторитет органів державної влади" столичного мера, повідомляє прес-служба Куликова.

"Не Черновецькому судити логіку прем'єр-міністра, рішення Кабміну та "по-людськи її розуміти"... До його компетенції входить: функціонування каналізації, порядок у місті, своєчасне прибирання сміття, і невідкладне виконання наказів центральних органів влади", - наголосив голова ТСК.

Депутат заявив, що мер "зобов'язаний слідкувати за порядком столиці та виконувати Конституцію і закони".

Як відомо, 17 липня Кабінет міністрів прийняв рішення призупинити підвищення мерією тарифів на комунальні послуги для населення і юридичних осіб з 1 червня.

Згодом прем'єр Юлія Тимошенко закликала киян не платити за новими тарифами.

Вона також повідомила, що уряд направить матеріали до Генпрокуратури з метою встановлення посадових осіб, причетних до прийняття незаконних рішень щодо підвищення тарифів.

У свою чергу Черновецький заявив, що призупинення Кабміном дії нових тарифів є незаконним і продиктованим майбутніми президентськими виборами.

Міністр ЖКГ Олексій Кучеренко заявив, що "бере на себе сміливість" закликати киян не платити за новими тарифами за утримання будинків. Однак, за його словами, варто сплачувати за електроенергію і водопостачання, особливо у випадку, "коли вам погрожують відключенням".

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.