Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a607913bd3d1/
Українська правда
Київ

Прокуратура вимагає зупинити будівництво на вул. Гончара

17.07.2009  16:13

Прокуратура Києва винесла припис, яким вимагає негайно призупинити дію дозволу на виконання будівельних робіт по вул. Олеся Гончара, 17-23.

Як повідомляє прес-служба народного депутата Кирила Куликова, відповідний дозвіл був виданий 6 червня 2008 року ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" для будівництва житлового комплексу з приміщеннями громадського призначення та вбудованим паркингом.

Припис прокуратури підлягає негайному  виконанню.

Як відомо, 14 липня о 17.30 навпроти будівельного майданчика на вул. Гончара відбулася акція проти незаконної забудови у буферній зоні заповідника Софія Київська. Під час акції представники громадських організації повалили бетонний паркан на будівництві.

16 липня під час чергового протистояння забудовники проти жителів застосували сльозогінний газ та димові шашки.

За інформацією ініціативної групи "Збережи старий Київ", будівництво на Гончара, 17-23 веде одна з компаній Івана Куровського, народного депутата від БЮТ, найбільш відомого скандальним будівництвом на Жовтневій лікарні.

Вулиця Гончара, 17-23 входить до охоронної території музею-заповідника "Софія Київська". Як відомо, на території історико-культурних заповідників забороняється будь-яке будівництво, не пов'язане з прокладкою інженерних мереж, необхідних для заповідників, впорядкуванням території, відтворенням і реставрацією пам'яток історії та культури.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.