У столичних парках роз'їжджають авто і лежать купи сміття



При в'їзді і столичні парки на початку літа були встановлені шлагбауми. Відповідне рішення київська влада прийняла для запобігання пожежам і наказала КО "Київзеленбуд" та МВС проводити рейди і суворо карати порушників.

Крім того, "Київзеленбуд" і лісопаркові господарства повинні були в квітні-травні ліквідувати стихійні звалища сміття, а в квітні-вересні відновити мережу мінералізованих смуг навколо пожеженебезпечних ділянок лісів, відремонтувати протипожежні водоймища, резервуари і під`їзди до них.

Однак, виявляється, нічого з перераховано не виконується, принаймні у величезному парку на 300 га "Дружби народів".

Там дійсно на вході в парк встановлений шлагбаум - адже парк для пішоходів, а не для маниш, тим більше, що на території парка знаходиться заповідна зона.

Однак, як повідомили читачі "Української правди. Київ", машини вільно роз'їжджають по парку, потрапляючи на територію лісу через дорогу поряд зі шлагбаумом. Вирішується таке питання, за словами читачів, 20 гривнями, які вручаються працівникові, у жилетці  "Київпарксервісу".

Шлагбаум - не перешкода. Авто вільно проїжджають на територію парку 
У самому ж заповіднику - пікніки з багаттями, купи сміття та жодного міліціонера, який мав би слідкувати за порушниками.

Водночас у мерії "Українську правду. Київ" запевнили, що такого не може бути.

"Я зв'язався з парксервісом. У них там є стоянка. Коштує 5 гривень, але то тільки до парку, на його територію не пропускають машин", - сказав заступник мера Ігор Добруцький.

Він наголосив, що люди, які там збирають гроші не мають жодного стосунку до КП "Київтранспарксервіс".

На припарковані на газоні автомобілі нема кому звернути увагу. Як і на купи сміття...
"Може хто завгодно щось одягнути, але то однозначно не люди КП. Навіть шансів не може бути, бо проїзд на територію заборонений", - сказав Добруцький, не пояснивши, однак, як так може бути, що біля парку є платна парковка (а отже, працівник), а по території вільно ходять "чужі" люди, які за винагороду пропускають авто.  

Купи сміття заступник мера пояснив людською недбалістю і байдужістю.

"Купи сміття... Що ми зробимо, що люди такі некультурні?", - сказав Добруцький, додавши, боротися з цим все ж мають намір.

За його словами, з 1 серпня у столиці з'явиться 100 великих бігбордів, які вчитимуть людей не смітити і не ставити авто на газонах. Крім того, "Київзеленбуд" має намір перекласти частину відповідальності за прибирання сміття на підприємців, які працюють у парку.

"Ми будемо просити, щоб люди самі за собою прибирали, а також підприємці, які там тримають кафе, заклади харчування. Якщо вони продали там якусь пляшку, то мають відповідати і за те, щоб вона не викидалася", - сказав Добруцький.

За його словами, підприємці відповідають за чистоту прилеглої до їхнього закладу території, тому повинні прибирати її разом з іншими.

Добруцький також розповів, що нині "Київзеленбуд" обдумує створення окремого комунального підприємства в структурі "Зеленбуду", яке б займалося управлінням парків, слідкувало б за сміттям і машинами.

"Проблем море, сміття море, заїжджають і стають де завгодно, тому це має бути окреме управління, яке усім цим займатиметься", - сказав Добруцький.

Фото, надані читачами УП

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ