У Черновецького чекають закону, який дозволить забрати Русанівські сади


Столична влада сподівається, що президент Віктор Ющенко підпише закон "Про відчуження земельних ділянок приватної власності для суспільних потреб та з мотивів суспільної необхідності", який просто необхідний Києву.

Про це заявив заступник мера Валерій Міронов, повідомляє прес-служба КМДА.

"Цей закон допоможе Києву нарешті продовжити будівництво Подільського мостового переходу через Дніпро", - сказав Міронов

Він нагадав, що під забудову Подільського мостового переходу підпадає 286 садових ділянок, що є вагомою перепоною для будівництва.

"На жаль, частина дачників досі не дали згоду на переселення. Вони не обрали жодного із запропонованих варіантів компенсації, що стало на заваді завершення будівництва цього вкрай важливого для столиці об'єкту", - сказав Міронов.

У КМДА сподіваються, що закон буде підписаний президентом, і це дасть можливість розпочати будівництво завершальної ділянки Подільського мостового переходу.

Також Міронов вважає, що введення в дію цього закону допоможе зрушити вирішення й іншої нагальної проблеми - відведення землі для спорудження другої кільцевої автодороги навколо Києва.

Як відомо, русанівські дачники занепокоєні цим законом. Адже, якщо президент його підпише, вони можуть залишитися без житла. У кращому випадку, за словами дачників, їм запропонують малесенькі квартирки, або смішні компенсації.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ