У Черновецького хочуть відновити "покарання" за борги по компослугах



Кияни заборгували за надані житлово-комунальні послуги з урахуванням заборгованості за попередні періоди більш як 300 мільйонів гривень.

Про це у середу на прес-конференції начальник Головного управління з питань цінової політики КМДА Василь Яструбинський, повідомляє УНІАН.

"Дійсно, є борг. І це борг населення, який склався вже історично, він становить на сьогодні більш 300 мільйонів гривень", - сказав він.

За його словами, причина виникнення заборгованості населення за компослуги - відсутність реальних важелів впливу на людину, яка не платить за житлово-комунальні послуги.

"Можна виграти суд, провести судове засідання, можна за судом зобов`язати заплатити, але реально прийти забрати майно, забрати квартиру неможливо. Навіть той механізм, який був реальним і достатньо ефективним, - пеня, депутати відмінили", - сказав Якструбинський.

На його думку, якщо нарахування пені відновлять, то "не буде боргу, тоді все буде більш-менш нормально".

Підвищення тарифів на компослуги на 50% він пояснив вилученнями до держбюджету вилучається 7,5 мільярда гривень з бюджету Києва.

Яструбинський також відзначив, що нинішні тарифи все одно не покривають собівартості надання житлово-комунальних послуг.

За даними начальника Головного управління з питань цінової політики КМДА, до кінця року буде розроблено порядок, виходячи з якого, кожен киянин знатиме вартість кожної з 26-ти послуг, що надаються.

Він також додав, що наступні етапи подорожчання компослуг у Київській адміністрації на даний час не обговорюються.



powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ