На Березняках замість парків будуть торгово-офісні центри

15.07.2009  12:20

1 2 3 4 5 6 7 8
Так виглядали Березняки у 60-х роках
Секція містобудівної ради Києва затвердила містобудівне обґрунтування проекту торгово-офісного центра, що планується звести між вулицею Серафімовича і проспектом Возз'єднання.

Проект виконаний  комунальною організацією "Центр  містобудування й архітектури"  за замовленням столичного ТОВ "Кавіар", пише "Деловая столица".

На земельній ділянці площею 6,1 тисяч кв. м розраховують побудувати торгово-офісний центр із двох сполучених між собою блоків заввишки шість і десять поверхів.

За словами одного з авторів проекту Миколи Римаря-Щербини, загальна площа комплексу складає 28,8 тисяч кв. м. На перших поверхах обох блоків збираються розмістити автосалон площею близько 1 тисячі кв. м, невелике кафе і господарські приміщення. 

З другого по десятий поверхи будуть розташовані офісні приміщення. У шестиповерховій будівлі під ділові приміщення відведуть тільки другий і третій поверхи, а з четвертого по шостий будуть розташовані конференц-зал і спортклуб.

Згідно з проектом, під обома блоками розмістять дворівневий паркінг на 110 машиномісць, а по сусідству з комплексом - гостьову стоянку на 32 автомобіля. 

У ході обговорення проекту  виявилося, що ділянка забудови  знаходиться в межах території, що, відповідно до генплану розвитку Києва, відноситься до зеленої зони.

"Однак, оскільки в останні роки ця  територія перетворилася в смітник, у 2008 році Київрада прийняла рішення змінити її функціональне призначення під суспільну забудову", пише газета.

Тому уся територія між вулицею Серафімовича і проспектом Возз'єднання була розділена на вісім майданчиків, які передали під освоєння різним компаніям-забудовникам.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ