Прокуратура взялася за охорону праці в столиці


За перше півріччя 2009 року органи столичної прокуратури відкрили 17 кримінальних справ за фактами порушення законодавства про охорону праці.

Із них до суду вже скеровано 14 справ, до дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнуто 241 відповідальну особу, повідомляє прес-служба прокуратури.

У ході однієї з прокурорських перевірок  було виявлено прихований нещасний випадок, який стався 24 квітня із працівницею ТОВ "Вітал-Пласт". Жінка дістала травму на виробництві, однак була позбавлена можливості оформити інвалідність.

Натомість потерпілій досі нараховується заробітна плата - хоча жінка через отриману травму втратила працездатність і на підприємстві не працює.

За цим фактом стосовно заступника директора товариства відкрито кримінальну справу за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

За іншими фактами, виявленими в ході перевірок, до відповідного контролюючого органу - Територіального управління Держгірпромнагляду по Києву та Київській області - внесено подання щодо усунення порушень.

За  попередніми даними Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, на території столиці за перші шість місяців поточного року зареєстровано 227 нещасних випадків, пов'язаних із виробництвом. Із них зі смертельними наслідками - 7.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ