Столичні велосипедисти просять порушити справу проти мерії



Асоціація велосипедистів Києва просить міліцію порушити кримінальну справу щодо злочинної бездіяльності київської мерії у питанні створення велосипедних доріжок у столиці.

З відповідною вимогою АВК звернулася до Головного управління МВС через загибель внаслідок ДТП 6 липня 29-річної велосипедистки Тетяни Морозової.

За словами велосипедистів, цього би не сталося, якби Київська міська державна адміністрація та КП "Київдорсервіс" виконали свої зобов'язання щодо облаштування вело доріжок у столиці.

Трагічна  подія, яка забрала життя молодої  киянки, сталася в світлий час доби на Московському мості.

 Тетяні Морозовій було 29
Дівчина рухалася згідно з правилами дорожнього руху - у крайній правій смузі, якомога ближче до краю проїжджої частини. Судячи з фотографій та свідчень людини, яка надавала першу допомогу, автомобіль, водій якого не дотримався безпечного інтервалу, на великій швидкості вдарив дівчину.

Після удару вона перелетіла через відбійник на тротуар. Злочинець-водій втік з місця пригоди, кажуть велосипедисти. 
 
Асоціація неодноразово наголошувала, що мости через Дніпро є одними з найбільш небезпечних місць, і тому вони потребують першочергового обладнання велосипедними чи пішохідно-велосипедними доріжками.

Завдяки цій незмінній позиції АВК, у розпорядженні КМДА створення велодоріжок на мостах Московському, Патона та Парковому було прописано окремим пунктом з терміном виконання до кінця 2008 року.

"Утім, незважаючи на те, що виконання цього пункту потребує мізерних видатків, КП "Київдорсервіс" (відповідальний виконавець) не зробило жодного кроку до його виконання і стало опосередкованим винуватцем трагедії. Саме тому Асоціація велосипедистів Києва вважає це злочинною бездіяльністю та офіційно звернулася до керівника столичної міліції Віталія Яреми з проханням провести відповідну перевірку", йдеться в повідомленні АВК. 

Окрім цього, столичні велосипедисти занепокоєні  тим, що Державтоінспекція знову намагається зняти з себе обов'язок з розслідування справи та встановлення винуватця, кваліфікуючи випадок на Московському мості не як "наїзд на велосипедиста", а як "падіння велосипедиста".

"Таким чином ми можемо не дочекатися від міліції не те що покарання винного, але навіть порушення кримінальної справи", - заявляють велосипедні активісти.

Асоціація велосипедистів Києва також попросила Ярему взяти розслідування ДТП на Московському мості під особливий контроль. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ