Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a5c57ec105b9/
Українська правда
Київ

Черновецький віддає столичний транспорт у приватні руки?

14.07.2009  13:13


Фото autobus-msk.info
Рішенням сесії Київради 9 липня "Про встановлення розміру статутного фонду КП "Київпастранс" більшість Черновецького фактично підштовхнула підприємство до  банкрутства.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Блоку Кличка.

"Депутати проголосували за це рішення навіть не маючи пояснювальної записки або додатку  з переліком майна, яке передається до статутного фонду. Через це столична громада втрачає вплив на  майно "Київпастранс", яке включено до статутного фонду. Адже у разі неповернення кредиту по черговій заставі,  рухомий  склад, землі і приміщення підприємства у громади міста можуть забрати  через суд", - заявили у Блоці Кличка.

За словами депутатів, частина "Київпастрансу", яка є майном територіальної громади, вже 3 роки перебуває під заставою.

"Ще 28 вересня 2006 року (мер Києва Леонід)Черновецький підписав рішення про передачу в заставу  для отримання кредиту 5 цілісних майнових комплексів депо. Це заставне майно дозволило вже наступного року КП "Київський метрополітен" та КП "Київпастранс" залучити від Європейського банку реконструкції та розвитку кредити в розмірі 40 мільйонів євро та 60 мільйонів євро відповідно "з метою модернізації міського пасажирського транспорту в Києві, включаючи оновлення рухомого складу та впровадження сучасної системи управління транспортом", йдеться в повідомленні.

Причому, наголошують у Блоці кличка, за цим рішенням, придбане майно автоматично стає новим  предметом застави.   

"100 мільйонів євро влада "освоїла" по-своєму.  Замість того, аби встановити одну систему відео спостереження, впроваджується одразу 3! Оновлення рухомого складу метрополітену по-черновецьки - це купівля одного потягу, що іноді курсує Печерсько-Сирецькою лінією!  Щодо оновлення парку "Київпастранс", то нам досі не відповіли,  за якими маршрутами курсує тисяча нових автобусів, якими хизувалась влада", - заявили у Блоці Кличка.

Депутати наголошують, що рішення "Про встановлення розміру статутного фонду комунального підприємства "Київпастранс" становить реальну загрозу  позбавлення громади міського транспорту, парків та приміщень. 

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.