Київрада дозволила не віддавати до бюджету гроші від парковок



Фото spbcity.info
Депутати Київради дозволили КП "Київтранспарксервіс" відраховувати до міського бюджету 15% дивідендів, а не 80%, як було раніше.

Заощаджені кошти підприємство використає для придбання паркоматів, завдяки яким планує значно збільшити суми надходжень до міської скарбниці, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Окрім цього, кошти передбачено й для впровадження інноваційних технологій, зокрема на мобільне паркування, автоматизацію майданчиків, ремонт приміщень, погашення кредитів.

Нині в столиці вже встановлено 34 паркомати, ще 27 на черзі.

За словами директора "Київтранспарксервіс" Олени Поліщук, свого часу підприємство вже сплачувало до міського бюджету 15 відсотків дивідендів.

"Коли за перший квартал нинішнього року ми додатково, окрім основних надходжень, перерахували ще майже 1,5 мільйона гривень, то зрозуміли, що вже не зможемо придбати для себе основних засобів. А вони вкрай потрібні для нашого молодого підприємства, якому не виповнилося ще й двох років", - сказала Поліщук.

За її словами, гроші потрібні підприємству для придбання дорогих паркоматів, ремонтні роботи в новому приміщенні, погашення кредитів. Окрім цього, кошти передбачено й для впровадження інноваційних технологій, зокрема на мобільне паркування, автоматизацію деяких майданчиків, обладнання їх шлагбаумами.

Як відомо, раніше мер Києва Леонід Черновецький неодноразово заявляв, що тільки одна з послуг, які надаються КП "Київтранспарксервіс" - парковка - щодня приноситиме до бюджету Києва по 1 мільйону гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ