Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4a5b0ec905307/
Українська правда
Київ

У Кличка кажуть, що Кільчицька загубила 76 "медичних" мільйонів

13.07.2009  13:39

Звітуючи про стан справ у галузі охорони здоров'я у Києві перший заступник мера Ірена Кільчицька зменшила заборгованість КМДА перед столичними медиками на 76 мільйонів гривень.

Про це заявив один із лідерів Блоку Віталія Кличка у Київраді Дмитро Андрієвський, повідомляє УНІАН.

"Згідно зі звітом, розданим депутатам, борг перед медиками станом на початок цього року становив 206 мільйонів гривень. Однак аналіз виконання столичного бюджету дає іншу цифру - 282,3 мільйона. Різниця у 76 мільйонів - свідчення безладу, що панує у керуванні містом. У результаті у лікарнях немає коштів на найнеобхідніші ліки та харчування хворих", - повідомив опозиційний політик.

За його словами, адміністрація Черновецького заплуталась у власних бюджетних маніпуляціях.

"Права рука в адміністрації не знає, що робить ліва. А оскільки столичний бюджет керується вручну, то "випадково" губляться десятки мільйонів коштів киян", - зазначив Андрієвський.

Стверджуючи, що за 5 місяців поточного року галузь профінансована на 92%, заступник мера також ввела киян в оману.

"Насправді борги у сфері охорони здоров'я за п'ять місяців становлять 164,6 мільйона, а фактичне фінансування галузі - 80,5%", - наголосив Андрієвський.

Тому прийняття звіту про виконання бюджету без обов'язкового аудиту, за яке проголосували депутати Блоку Черновецького, ГАКу, Партії регіонів, за словами депутата, є не просто грубим порушенням вимог Бюджетного кодексу, а намаганням прикрити управлінські недоліки та можливі зловживання.

Як відомо, на засіданні Київради 9 липня Кільчицька витупала з доповіддю про розвиток медичної галузі столиці за останні три роки. За словами заступника мара, за цей час стан у галузі значно покращився - лікарям виплатили заробітну плату, закупили чималу кількість автомобілів швидкої допомоги, не скоротили жодного медичного працівника, привели до ладу приміщення лікарень тощо.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.