Діра в бюджеті Києва може сягнути 5 мільярдів?


З початку 2009 року загальне недовиконання дохідної частини столичного бюджету перевищило 3,2 мільярда гривень.

Про це заявив один з лідерів Блоку Віталія Кличка Дмитро Андрієвський, повідомляє УНІАН.

"З такими темпами на кінець року ми будемо мати загальний дефіцит не менше 5 мільярдів гривень", - сказав опозиційний політик.

За його словами, така ситуація з недовиконанням дохідної частини бюджету в черговий раз свідчить про недбалість і непрофесіоналізм столичної влади. Це ж засвідчує і звіт про бюджет-2008, що політик назвав провальним.

"Бюджет не кризового, а фінансово успішного 2008 року не виконаний на мільярди гривень. Недофінансування по медицині - 300 мільйонів гривень, по програмах соціального захисту і соцзабезпечення - 415 мільйонів, борги по ЖКГ - 460 мільйонів гривень", - сказав Андрієвський.

Він наголосив, що вимагає проведення незалежного аудита бюджету і твердої оцінки - і кадрової в тому числі - щодо тих, хто провалив виконання бюджету-2008.

"Без висновків незалежного аудиту звіт про бюджет-2008 - фількіна грамота. Адже згідно з частиною 4 статті 80 Бюджетного кодексу і Регламентом Київради, висновки незалежного аудиту є обов'язковою умовою прийняття звіту про виконання бюджету. Такі висновки щодо бюджету-2008 депутатам надані не були", - сказав політик.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ