Андріївська і Кирилівська церкви можуть увійти до списку ЮНЕСКО?


Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) має намір розглянути питання про внесення від України 2-х об'єктів до списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО на своїй сесії в червні 2010 року.

Про це журналістам сказав перший заступник міністра культури і туризму Владислав Корнієнко, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

"Наступного року ми виходимо з 2-ма об'єктами новими", - сказав Корнієнко.

За його словами цими об'єктами Андріївська і Кирилівська церкви в Києві, які Україна пропонує внести до списку шляхом розширення вже існуючої номінації Софії Київської і Києво-Печерської лаври.

Ці об'єкти, за словами заступника міністра, ЮНЕСКО вибрала з попереднього списку від України, надавши Україні право захистити їх включення до основного списку об'єктів, що охороняються.

У цілому попередній список від України налічує 14 об'єктів. Корнієнко припустив, що восени до Києва приїдуть моніторингові комісії ЮНЕСКО з метою обстежити вказані об'єкти.

Як відомо, раніше заступник голови Націкомісії України у справах ЮНЕСКО Михайло Скуратовський заявив, що ЮНЕСКО може розпочати процес занесення Києво-Печерської лаври і Софії Київської у так званий "список під загрозою".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ