На Нивках освятили єдиний у цьому районі храм


На нивках освятили новий двоповерховий храм, створений за архітектурним задумом настоятеля приходу ігумена Алипія (Світличного).

Цим же священнослужителем зроблені і розписи стін, головні ікони "Спасителя" і "Богородиці", а також дерев'яне розп'яття, пише "Комсомольська правда".

Нова церква побудована на місці невеликого клуба, який прихід викупив в управління ЖКГ. У цьому ж відремонтованому дуже маленькому приміщенні проводилися богослужіння протягом семи років.

За словами Атипія, це єдиний храм на Нивках, тому кількість парафіян дуже велика.

"Взимку навіть доводилося служити з відкритими вікнами, оскільки віруючі заповнювали площу навколо церкви. Люди вистоювали богослужіння на морозі. Тоді я і вирішив - досить, потрібно зводити храм", - сказав отець Алипій.

І зовні, і усередині новобудови переважають червоно-білі тони. У храмі вже влаштована купіль для проведення таїнства хрещення. Другий поверх призначений для іконописної майстерні і недільної школи.

Головною святинею храму є ікона з часткою мощів святого праведного Іоанна Руського і святителя Іоанна Шанхайського.

Фасад нового храму розпишуть мініатюрами з Євангелія у візантійському стилі учні іконописної майстерні.

У своєму привітальному слові митрополит Володимир привітав парафіян з освяченням нового храму і побажав їм молитися за православну церкву і про всю Україну.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ