Швидкісний трамвай запустять у серпні



Фото www.oldkyiv.org.ua
"Київпастранс" обіцяє запустити першу чергу реконструйованої лінії швидкісного трамваю у серпні.

На окремих ділянках трамвай можуть запустити вже на День Незалежності, але завершення реконструкції на всій ділянці може затягнутися до наступного року, пише муніципальна газета "Хрещатик".

За словами першого заступника мера Дениса Басса, запуск цієї лінії є дуже важливим для киян, адже більше ста тисяч мешканців Борщагівки зможуть набагато швидше дістатися з одного кінця міста в інший.

"Час на проїзд від Кільцевої дороги до станції "Вокзальна" скоротиться з 40 до 23 хвилин. А пропускна спроможність зросте з 12 до 25 тисяч пасажирів за годину", - сказав Басс.

Він наголосив, що інтервал руху має становити у середньому 2-3 хвилини, а швидкість руху сягне майже 30 км/год. замість нинішніх 16 км/год.

Крім того, "Київпастранс" обіцяє, що зміниться не лише швидкість руху, а й умови перевезень - трамвай перестане бути "гуркотливим" видом транспорту.

"Київпастранс" планує переобладнати сотню вагонів - вони докорінно змінять як зовнішній вигляд, так і внутрішнє оздоблення. У трамваях замінять усі шумні деталі, всередині облаштують зручні сидіння і опустять підлогу.

Крім вітчизняних, на лінію запустять і кілька секційних трамваїв європейського виробництва. Обіцяють, що рухомий склад більше не трястиметься й не гуркотітиме, бо між рейками і бетонною основою встановлять гумові підкладки, а саму лінію трамваю обладнають звукопоглинаючими бар'єрами.

Після реконструкції лінія швидкісного трамвая має збільшитися з 18,5 км до 20,2 км. Усі 13 станцій обладнають системами інформування пасажирів та турнікетами. На зупинкових комплексах мають з'явитися побутово-торговельні заклади.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ