Столичні вчителі йдуть у відпустки без грошей?


Віце-спікер Верховної ради Микола Томенко направив звернення до міністра освіти і науки Івана Вакарчука з проханням втрутитися в ситуацію із невиплатою відпускних коштів вчителям Києва.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Томенка.

За словами віце-спікера, до нього надходять численні звернення зі скаргами на незабезпечення своєчасної та в повному обсязі виплати коштів, передбачених для надання щорічної відпустки працівникам галузі освіти.

Крім того, педагогічні та науково-педагогічні працівники установ та закладів освіти міста не отримують допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки.

За словами Томенка, вперше за останні десятиліття в Києві вчителі йдуть у відпустки, не отримавши відпускних.

"Через непрофесійну роботу Київської міської державної адміністрації та хронічне невиконання міського бюджету, в столиці склалася ситуація, в якій вчителі вже давно не отримують передбачених бюджетом надбавок" - сказав віце-спікер ВР.

Також, за його словами, у місті вже стали нормою затримки у виплаті заробітних плат, а напередодні літніх канікул в багатьох районах працівниками освіти не отримані кошти, передбачені для надання щорічної відпустки, а також допомоги на оздоровлення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ