СБУ у Києві викрила підприємства, які вивели за кордон 124 мільйони


СБУ викрила низку комерційних структур у Києві, які незаконно перевели на банківські рахунки за межі України понад 124 мільйони гривень.

Відповідні злочини були викриті у ході проведення комплексу заходів, спрямованих на протидію злочинам у економічній сфері, повідомляє прес-служба ГУ СБУ.

Було встановлено, що низка українських компаній хімічної галузі переказали на закордонні рахунки офшорних фірм понад 20 мільйонів гривень під угоди на придбання обладнання і сировини у вигляді передоплати.

У всіх виявлених співробітниками спецслужби фактах порушень посадові особи вітчизняних комерційних структур не переймалися тим, що отримавши значні кошти, іноземні фірми зовсім не виконують умов контрактів.

Міністерство економіки України, розглянувши надані СБУ матеріали, застосувало  до порушників спеціальні санкції.

Діяльність зовнішньоекономічних ліцензій 48 підприємствам столичного регіону призупинено, доки вони не повернуть з-за кордону гроші або ж не отримають товарів за укладеними контрактами.

Загалом, у першому півріччі 2009 року ГУ СБУ  в  Києві та Київській області  з-за кордону повернуто валютних цінностей на загальну суму 29 мільйонів гривень.

"Українська правда. Київ"

    

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ