Податкова застерігає уникати дешевих кредитів


Співробітники головного відділу податкової міліції ДПІ у Оболонському районі Києва викрили злочинну схему, яка дозволяла зловмисникам наживатися на кредитах.

Для цього вони створили фірму "УСП-Груп", основним видом діяльності якої є збір грошових коштів у населення за уявну можливість отримання у майбутньому товарів, зокрема автомобілів, повідомляє прес-служба ДПА.

Для прикриття злочинної діяльності службові особи підприємства використовували так звану "купівлю у групах", агітуючи громадян України здійснювати внески за письмовими договорами.

Потрапити в групу було простіше простого - достатньо було повестися на рекламу "кредитів" на заповітні авто, житло чи побутову техніку під 2-7% річних. Про те, що йдеться зовсім не про позики в класичному розумінні цього слова, продавці послуги мовчали.

Використовуючи необізнаність більшості людей у сфері юриспруденції, ділки пропонували громадянам укласти договір, згідно з якими за тривалий проміжок часу (до 30 років), необхідно сплатити суму вартості автомобіля та отримати його у власність після закінчення дії договору.

Використовуючи масштабні рекламні кампанії, підприємству вдалося отримати від населення десятки мільйонів гривень.

Прокуратура Оболонського району порушила кримінальну справу за фактом заволодіння службовими особами підприємства "УСП-Груп" чужим майном, шляхом обману та подальшої легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Податківці проводять роботу для встановлення повного кола осіб, які постраждали від злочинної діяльності чергової фінансової "піраміди".

"Українська правда. Київ" 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ