На боротьбу з алкоголізмом витратить майже 23 мільйони


Київрада затвердили програму протидії зловживанню алкоголем і поширенню наркотиків у Києві на 2009-2013 роки, на реалізацію якої заплановано виділити 22,8 мільйона гривень.

Відповідне рішення було прийняте на сесії Київради 9 липня, пише "Комерсант".

Згідно з документом, буде заборонений продаж алкогольної продукції на Хрещатику, у парках, зонах відпочинку та біля навчальних закладів.

Програма протидії зловживанню алкоголем і поширенню наркотиків у Києві буде реалізована поетапно. Зокрема, до 2010 року при Київській міській держадміністрації і районних адміністраціях повинні бути створені координаційні ради по алкогольних і наркотичних питаннях.

За словами голови комісії Київради з питань охорони здоров'я і соціального захисту Алли Шлапак (Блок Черновецкого), центрами соціальних служб для молоді, управлінь освіти й охорони здоров'я будуть створені підрозділи вуличної соціальної роботи в мікрорайонах, молодіжні клуби здорового способу життя при навчальних закладах, "школи соціальних знань" для батьків алко- і наркозалежних.

Крім того, згідно з програмою, на медоглядах у військкоматах будуть виявляти потенційних споживачів алкоголю і наркотиків серед підлітків, а для дорослих буде розроблена система наркологічних оглядів.

Як відомо, Київрада на сесії 9 липня також заборонила продаж алкогольних та тютюнових виробів, розміщення комп'ютерних клубів на території столичних лікарень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ