За відбитий ніс Леніна готові віддати $10 тисяч



Фото fotki.yandex.ru
Колекціонери розпочали полювання за уламками столичного пам'ятника Леніну, який пошкодили 30 червня.

За словами збирачів раритету, фрагменти пам'ятника можна оцінити в десятки тисяч доларів, пише "Сегодня".

"З першого дня, коли пройшла новина про вандалізм, колекціонери полюють за відбитими осколками пам'ятника. Вартість носа Леніна в нас може сягати $10000. Рука, можливо, буде коштувати трохи дешевше. А за кордоном є колекціонери, що готові викласти в кілька разів більше", -  сказав київський колекціонер Олександр Карнаух.

Зараз відбиті частини памятника знаходяться у слідчих МВС.

За словами начальник центру зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Володимира Поліщука, гранітні частини вождя, що зберігаються як речові докази, потім зможуть потрапити у вільний обігш.

"Зараз вони лежать у поліетиленових пакетах. Протягом двох місяців може продовжуватися розслідування, потім буде суд. А після цього міліція їх може віддати кому завгодно", - сказав  він.

Водночас київські реставратори розмірковують, як привести до ладу побитого кувалдою Ілліча. Архітектори думають, як прикріпити "протези" Леніну.

Як відомо, раніше начальник головного управління охорони пам'ятників Руслан Кухаренко заявляв, що пам'ятнику доведеться замінити голову. На що, за його словами, потрібно близько 200 тисяч гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ